Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@05:48:25 GMT

اعمال توصيه شده در شب و روز اول ماه شعبان

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۲۲۳۰۲

اعمال توصيه شده در شب و روز اول ماه شعبان

خبرگزاري آريا -
حضرت رسول(ص) مى‌فرمود شعبان ماه من است، در اين ماه براى تقرّب به سوى پروردگار خود روزه بگيريد
شعبان ماه بسيار شريفى است و به حضرت سيد انبياء صَلَّى اللهِ عَلِيهِ وَ آله منسوب است و آن حضرت اين ماه را روزه مى‌گرفت و به ماه رمضان وصل مى‌کرد و مى‌فرمود شعبان، ماه من است هر که يک روز از ماه مرا روزه بگيرد بهشت براي او واجب مي‌شود و از حضرت صادق عليه السلام روايت شده است که چون ماه شعبان فرا مي‌رسيد امام زين العابدين عليه السلام اصحاب خود را جمع مى‌نمود و مى‌فرمود اى اصحاب من مى‌دانيد اين چه ماهى است؟
اين ماه شعبان است و حضرت رسول صلى الله عليه و آله مى‌فرمود شعبان ماه من است پس در اين ماه براى جلب محبت پيغمبر خود و براى تقرّب به سوى پروردگار خود روزه بگيريد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به حقّ آن خدايى که جان علىّ بن الحسين به دست قدرت اوست سوگند ياد مى‌کنم که از پدرم حسين بن على عليهماالسلام شنيدم که فرمود شنيدم از اميرالمؤمنين عليه السلام که هر که روزه بگيرد در ماه شعبان براى جلب محبّت پيغمبر خدا و تقرّب به سوى خدا؛ خداوند او را دوست مي‌دارد و در روز قيامت کرامت خود را نصيب او مي‌گرداند و بهشت را براى او واجب مي‌کند.
با فرا رسيدن ماه شعبان که پيامبر اسلام (ص) آن را اينگونه تعريف کرده است «شعبان ماه شريفي است و آن ماه من است، حاملان عرش آن را بزرگ مي‌شمارند و حق آن را مي‌شناسند، آن ماهي است که در آن همچون ماه رمضان، روزي بندگان زياد مي‌شود» اعمالي براي مسلمانان تعريف مي‌شود که از آن جمله مي‌توان به روزه سه روز اول اين ماه اشاره کرد.
در خصوص روزه روز اول ماه شعبان از امام صادق (ع) چنين روايت شده است که «هر که روز اول شعبان را روزه بگيرد، بى ترديد بهشت بر او واجب مي‌شود.»
همچنين سيد بن طاووس از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله ثواب بسيارى را براى کسى که سه روز اوّل ماه شعبان را روزه بگيرد و در شب هاى آن، دو رکعت نماز بجاى آورد، با اين ترتيب که در هر رکعت سوره «حمد» يک بار، و سوره «قل هو اللّه احد» يازده بار خوانده شود روايت کرده است.
شايان ذکر است در تفسير امام حسن عسگرى (ع) نيز روايتى در فضيلت ماه شعبان و روز اول آن ذکر شده که فوايد بسياري در آن شمرده شده و ثقة الاسلام نورى آن روايت را ترجمه کرده و در پايان کتاب «کلمه طيّبه» آورده است. در اين خبر چنين آمده است که «حضرت امير‌المؤمنين عليه السّلام در روز اول شعبان به جماعتى برخورد که در مسجد نشسته بودند و درباره قدر و امثال آن گفت‌وگو مي‌کردند تا آنکه لجاجت و جدالشان و فرياد و صدايشان سخت بلند شد. حضرت ايستاد و بر آن‌ها سلام کرد، پاسخ سلام را دادند و به احترام حضرت از جاى برخاستند و درخواست کردند کنار آنان بنشيند. ايشان توجّهى به دعوت آنان نکردند و در همان حالت ايستاده فرمودند: اى گروهى که سخن مي‌گوييد در مسئله‌اي که سودى نمي‌رساند، آيا ندانستيد که خداى تعالى را بندگانى است که آنان را از هراس ساکت نموده بى آنکه لال باشند، يا از سخن گفتن عاجز باشند. اينان هرگاه عظمت خدا را به خاطر مى‌آورند، زبانهايشان شکسته و دلهايشان از جا کنده مي‌شود و عقلشان از سر ميرود و دچار بهت و حيرت مي‌گردند، اين همه به خاطر بلنداى عزت و شوکت و بزرگداشت خداست! هرگاه از اين حالت به خود آيند با کردارهاى پاکيزه به سوى خدا رو مي‌کنند و وجود خود را در شمار ستمکاران و خطاکاران به حساب مي‌آورند. درحاليکه از تقصير و کوتاهى پاکند، اينان براى خدا به کردار اندک راضى نمي‌شوند و عمل زياد را براى او بسيار نمي‌شمارند، پيوسته به کار شايسته و عمل نيک مشغولند. اينان چنانند که هرگاه به ايشان بنگرى، ترسان و هراسان و در بيم و اضطراب به عبادت ايستاده اند. اى گروه تازه کاران شما کجا و ايشان کجا، آيا ندانستيد که داناترين مردم به «قدر» ساکت‌ترين ايشانند در سخن از آن، و نادان‌ترين مردم به «قدر» سخنگوترين آنانند نسبت به آن. اى تازه کار‌ها امروز غرّه شعبان کريم است، پروردگار آن را شعبان ناميده به خاطر انشعاب يافتن و پراکنده شدن خيرات در آن، همانا پروردگار شما در شعبان درهاى حسنات را باز کرده، و قصر‌ها و خيراتش را به شما جلوه داد. به قيمتى ارزان و کارهايى آسان.
پس در مقام خريد برآييد، ابليس دور از رحمت خدا شاخه هاى شرور و بلاهاى خود را براى شما آراسته و شما پيوسته در گمراهى و سرکشى مي‌کوشيد و به شاخه هاى ابليس تمسّک مى‌جوييد و از شاخه هاى خيرات که درهايش براي شما باز شده روى مي‌گردانيد و اين غرّه ماه شعبان است و شاخه هاى خيراتش عبارت است از:
نماز، روزه، زکات، امر به معروف، نهى از منکر، نيکى به پدر و مادر و خويشان و همسايگان، ايجاد صلح و صفا بين مردم و صدقه دادن به فقرا و مساکين.
در چيزى که مسئوليّتش از شما برداشته شده به خود زحمت و مشقّت مي ‌دهيد و آن مسأله قضا و قدر است. خود را در سختى مى اندازيد در چيزي که از ژرف‌انديشى و تحقيق در آن نهى شده‌ايد و آن کشف اسرار الهى است که هرکه از آن‌ها تفتيش کند، از تباه‌شدگان است. بدانيد که اگر شما بر آنچه پروردگار براي مطيعان از بندگانش در امروز آماده نموده آگاه شويد، هرآينه خود را از آنچه بدان پرداختيد بازخواهيد داشت، و در آنچه به آن فرمان دادند وارد خواهيد شد.
گفتند: يا امير المؤمنين آنچه را خدا در اين روز براى مطيعان خود مهيّا نموده چيست؟
حضرت داستان آن لشگرى را که رسول خدا صلى اللّه عليه و آله براى جهاد با کافران فرستاده بود و سپاه دشمن به هنگام شب بر آن‌ها شبيخون زدند را نقل کرد و فرمود: شبى تاريک و فرورفته در سياهى بود. مسلمانان در خواب و کسى از آنان جز زيد بن حارث و عبد اللّه بن رواحه و قتاده بن نعمان و قيس بن عاصم منقرى بيدار نبود، هريک از آنان در جانبى از لشگر مشغول نماز و خواندن دعا بود، دشمنان با شبيخون خويش در آن شب تاريخ، مسلمانان را آماج تيرهاى خود ساختند و مسلمانان به خاطر سياهى شب از ديدن دشمنان عاجز بودند و راهى براى حفظ خويش نداشتند. به اين خاطر نزديک بود هلاک شوند، ناگهان از دهان اين چند نفر انوارى درخشيد که اردوگاه را روشن ساخت و باعث قوّت دل و دليرى مسلمانان شد. پس شمشير کشيده و همه دشمنان را کشته و زخمى و اسير نمودند. پس از بازگشت از جهاد داستان خود را براى رسول خدا صلى اللّه عليه و آله نقل کردند. حضرت فرمود: اين انوار به خاطر اعمال برادران شما در آغاز ماه شعبان است، پس حضرت يک يک آن اعمال را نقل کردند تا آنکه فرمودند:

هر که روز اول شعبان را روزه بگيرد، بى ترديد بهشت بر او واجب مي‌شود
چون روز اوّل شعبان مي‌رسد، ابليس سپاه خويش را در اطراف زمين و کرانه‌هاى آن پراکنده مي‌کند و به ايشان مى گويد: امروز در کشاندن بعضى از بندگان خدا به سوى خود بکوشيد، و خدا (عزّ و جلّ) فرشتگان را در اطراف و آفاق زمين پراکنده مي‌کند و به آنان مى‌فرمايد: بندگانم را به راستى و درستي نگاه داريد و آنان را ارشاد کنيد، همه بندگانم سعادتمند مى‌شوند جز آن که از قبول حق امتناع ورزد و به راه سرکشى رود که او در شمار حزب ابليس و سپاهيان او محسوب مي‌شود. چون روز اوّل ماه شعبان شود، خدا (عزّ و جلّ) به باز شدن درهاى بهشت امر مي‌کند، پس باز مي‌‌شوند، و به درخت طوبى [درختى است در بهشت] فرمان مي‌دهد تا شاخه هاى خود را به دنيا نزديک کند. آنگاه منادى پروردگار (عزّ و جلّ) ندا سر مي‌دهد: اى بندگان خدا اين شاخه هاى درخت طوبى است، پس به آن درآويزيد که شما را به سوى بهشت برافروزد. و اين شاخه هاى درخت زقّوم است [درختى است از درختان دوزخ که در سوره مبارکه واقعه از آن ياد شده است] از آن دورى کنيد تا شما را به جانب دوزخ نبرد.
رسول خدا صلى اللّه عليه و آله فرمودند: سوگند به آن که مرا به راستى مبعوث به رسالت نمود، هر که در اين روز درى از خير و نيکى را فراگيرد به تحقيق به شاخه اى از شاخه‌هاى درخت طوبى در آويخته که او را به سوى بهشت مي‌کشاند و هرکه در امروز دري از شرّ و بدى را فراگيرد به يقين به شاخه اى از شاخه هاى زقّوم درآويخته که او را کشاننده به سوى آتش است.
سپس رسول خدا صلى اللّه عليه و آله اعمالى که هريک باعث درآويخته شدن به شاخه اى از شاخه هاى طوبى است، به اين صورت بيان فرمودند:
امروز هرکس براى خدا نماز مستحبى بجا آورد و هرکه در اين روز روزه بدارد و هرکه ميان زنى با همسرش يا پدرى با فرزندش يا خويشاوندان يا زن و شوهر بيگانه اى صلح دهد و کسى که تخفيف دهد پريشانى را از طلبى که از او دارد يا از طلبش از عهده مديون بکاهد و کسي که در حساب خود نظر کند و قرض کهنه اى را بر عهده خود ببيند که طلبکارش از به دست آوردنش مأيوس شده پس آن را به صاحبش برگرداند و کسى که يتيمى را سرپرستى نمايد و کسى که سفيهى را از ضربه زدن به آبرو و عرض مؤمنى بازدارد و کسى که قرآن يا بخشى از آن را بخواند و کسى که خدا را ياد کند و نعمت هايش را بر شمارد و اقدام به شکر نمايد و کسي که از بيمارى عيادت کند و کسى که به پدر و مادر يا يکى از آن‌ها نيکى ورزد و آن که پيش از رسيدن روز اوّل شعبان پدر و مادر خويش را به خشم آورده بود و در اين روز خشنودشان ساخت و هرکه جنازه اى را تشييع کند و هرکه در اين روز مصيبت زده‌اى را تسلّى بخشد و هرکس در اين روز چيزى از ابواب خير را بجا آورد، از آويختگان به درخت طوبى است.
سپس رسول خدا (ص) فرمودند: سوگند به آن که مرا به راستى به رسالت برانگيخت، هرکس در اين روز درى از شرّ و گناه را فراگيرد، به تحقيق به شاخه اى از شاخه هاى درخت زقّوم درآويخته، و آن شاخه کشاننده اوست به سوى آتش. آنگاه اعمالى که هريک باعث درآويخته شدن به شاخه اى از شاخه هاى زقّوم است را به اين صورت بيان فرمودند:
سوگند به آن که مرا به راستى به پيامبرى فرستاد، هرکس در اين روز نسبت به نماز واجب خود کوتاهى کند و آن را تباه نمايد و هرکس فقيرى درمانده نزد او آيد که بدى حالش را مى داند و بدون اينکه ضررى متوجه وى گردد، قدرت بر تغيير حال او را دارد و کس ديگرى هم نيست که به جاى او مشکل فقير را حل کند. پس فقير را به حال خود واگذارد و دست او را نگيرد تا از بين رفته و هلاک گردد و کسي که خطاکارى از او عذرخواهى کند، پس عذر او را نپذيرد؛ علاوه بر اين بيش از اندازه اى که بدى کرده او را عقوبت نمايد و کسي که جدايى اندازد ميان شوهرى با همسرش يا پدري با فرزندش يا برادرى با برادرش يا خويشى با خويشش يا ميان دو همسايه يا ميان دو رفيق يا دو خواهر و کسى که بر انسان تنگدستى سخت بگيرد، درحالى که تنگدستى او را مي‌داند، پس بر خشم و بلاى او بيفزايد و کسي که مديون باشد و آن را بر صاحبش انکار کند و بر او ستم ورزد تا دين او را باطل نمايد. آن که بر يتيمى جفا کند و به او آزار رساند و مال او را تباه کن و کسي که به آبرو و عرض برادر مؤمنى هجوم برد و مردم را هم بر آن وا دارد و کسي که آوازه خوانى کند، به صورتي که مردم را در آن آوازه خوانى بر انجام گناه تحريک کند؛ و کسي که کارهاى زشت و قبيح خود را در جنگ‌ها و انواع ستم خود را بر بندگان خدا بر شمارد و به آن اعمال افتخار نمايد و کسي که همسايه اش بيمار شده و به جهت سبک شمردن از او عيادت نکرده آويخته به شاخه اى از شاخه هاى زقّوم است.
سوگند به آن که مرا به راستى به پيامبرى برگزيد که در آويختگان به شاخه هاى درخت طوبى با آن شاخه‌ها به سوى بهشت بلند مي‌شوند.آنگاه رسول خدا صلى اللّه عليه و آله اندکى نظر خود را به جانب آسمان بلند کرد و مي‌خنديد و مسرور بود، سپس نظر مبارک را به سوى زمين به زير انداخت، پس پيشانى مبارک را درهم کشيد و روى مبارک عبوس گشت، آنگاه رو به اصحاب خود کرد و فرمود:
سوگند به آن که محمّد را به راستى به پيامبرى برگزيد به تحقيق ديدم درخت طوبى را که بلند مي‌شد، و بلند مى‌کرد آنان را که به او درآويخته بودند به سوى بهشت، و ديدم از ايشان را که درآويخته بودند به يک شاخه از آن، و بعضى به دو شاخه، يا به چند شاخه، برحسب پاى بنديشان بر طاعات؛ و هرآينه زيد بن حارثه را مي‌بينم که در آويخته به بيشتر شاخه هاى آن و آن شاخه‌ها بلند مي‌کنند او را به اعلا عليّين [بالاترين مرتبه]بهشت، از اين جهت خنديدم و خوشحال شدم.
آنگاه به سوى زمين نگاه کردم و سوگند به آن که مرا به راستى به پيامبرى برانگيخت درخت زقّوم را ديدم که به پايين ميرفت شاخه هاى آن و درآويختگان به خود را به سوى دوزخ پايين مى برد؛ و ديدم گروهى از ايشان را درآويخته به شاخه اى، و گروهى به دو شاخه يا چند شاخه بر حسب پافشاريشان بر گناهان؛ و هرآينه بعضى از منافقان را مي‌بينم، که به بيشتر شاخه هاى آن درآويخته اند، و آن شاخه‌ها او را به اسفل درکات [پايين‌ترين مهلکه ها]فرو مى برند. از اين جهت روى درهم کشيدم و پيشانى ام گرفت.»
خاطرنشان مي‌شود همچنين در اعمال شب اول ماه شعبان چنين آمده که دوازده رکعت نماز و در هر رکعت يک مرتبه سوره حمد و يازده مرتبه سوره توحيد خوانده شود.
منبع: afkarnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۲۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !

  به گزارش  پارس نیوز ، شاخه خوراسان گروه تروریستی داعش با انتشار مطلبی تازه، از هواداران خود خواسته است تا به جای فلسطین برای «جهاد» و «هجرت» به این شاخه در «ولایت خوراسان» که عمدتا جغرافیای افغانستان کنونی را در بر می‌گیرد، بپیوندند.   این گروه تروریستی در ایام عید فطر نیز در پیامی از طرفداران و حامیان خود خواسته بود تا برای «هجرت و قتال» به «خوراسان» بیایند.

این گروه تروریستی که همکاری تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد و تحرکات آن همواره در خدمت منافع تل‌آویو بوده است، در حالی از طرفداران خود خواسته تا به‌جای فلسطین، برای جهاد به افغانستان بیایند که داعش گروه‌های مقاومت فلسطینی را مرتد دانسته و کشتن آنها را بر کشتن «کفار» اولویت می‌داند.

 بر اساس گزارش رسانه‌ها، داعش خوراسان بر هیچ منطقه‌ای از افغانستان تسلط ندارد و در گزارش «رویترز» نیز آمده است که هسته مرکزی این گروه تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان حضور دارد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان اعلام کرد گروه تروریستی داعش پدیده‌ای نیست که توانایی ایجاد مشکل برای افغانستان داشته باشد و در سال‌های اخیر توسط حکومت کنونی افغانستان سرکوب شده است.

منبع : تسنیم

     

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان نیز پیش از این گفته بود شاخه گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان توسط نیروهای آمریکایی و انگلیسی ایجاد شد.     

دیگر خبرها

  • احمدی، قهرمان مسابقات دستجات آزاد اسکیت فری استایل شد
  • رکوردشکنی فری استایل توسط بانوی ایرانی
  • کل‌کل دیدنی نیما شعبان‌نژاد و نعیمه نظام‌دوست؛ بشین خانم محترم! (فیلم)
  • شکست رکورد ایران توسط ترانه احمدی در مسابقات اسکیت فری استایل
  • ترانه احمدی با رکوردشکنی،قهرمان اسکیت فری استایل کشور شد
  • خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • برنامه آزمون‌های نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • آغاز تحصن دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه